fbpx

Wipstoel baby wanneer en tot welke leeftijd?

We krijgen vaak de vraag “wanneer gebruik je een wipstoel voor je baby, tot welke leeftijd gebruik je deze en wat is nu de beste wipstoel?” Een wipstoel is namelijk toch een van de must-haves voor ouders die ook even hun handen vrij willen hebben. 🙂 En aangezien niet alle baby’s (heel lang) van een wipstoel houden, kun je er ook voor kiezen om deze te lenen of te huren in plaats van te kopen.

Vanaf en tot welke leeftijd gebruik je een wipstoel

beste wipstoel baby

Je kunt een wipstoeltje prima kopen als je baby al geboren is, of zet hem op je verlanglijstje als kraamcadeau. Dit wordt het eerste stoeltje voor je baby! Een wipstoeltje kun je gebruiken vanaf dat je baby een paar weken oud is tot zo’n 9 kilo (op het stoeltje staat tot welk gewicht je hem kunt gebruiken). Let er wel op dat de wipstoel een lig stand heeft als je de wipstoel vanaf geboorte wilt gebruiken. Wat we bij Babyloop zien is dat ouders een wipper gebruiken tot de jonge spruit zo’n 6-8 maanden oud is. Hierna wil je kind vaak meer bewegingsvrijheid hebben en liever rechtop zitten.

Wanneer gebruik je een wipstoel

Wanneer je de wipstoel gebruikt is helemaal aan jouzelf. Je kunt hem gebruiken voor de eerste fruithapjes van je kleintje. Gewoon om in te chillen. Als jij gaat douchen, kan je kleintje bij je in de badkamer zitten. Let erop dat wanneer je je kindje te eten geeft, dat is het handiger als hij wat meer rechtop kan zitten. Check daarom of de rugleuning van de wipstoel verstelbaar is. Tip: de BabyBjorn wipstoel wordt ook veel gehuurd voor vakanties vanwege het compacte design!

Wat is de beste wipstoel

Bij BabyLoop hebben we de stijlvolle BabyBjörn Bliss Cotton wipstoel in het assortiment vanwege drie redenen.

  1. De wipstoel is ontworpen met de hulp van kinderartsen en heeft daarom net dat extra beetje aandacht aan de ergonomie van het zitten bij baby’s.
  2. Je baby’s motoriek en evenwichtsgevoel worden op een natuurlijke manier gestimuleerd door de lichte veer in deze wipstoel.
  3. Daarnaast heeft de BabyBjörn wipper een robuust frame die gemakkelijk meerdere generaties meegaat (#duurzaam), en kan ook nog eens gemakkelijk worden opgeborgen door hem plat te vouwen!

Lease je wipstoel en bespaar 70% (en het is nog duurzaam ook)!

Over het algemeen roept leasen de associatie op dat het super duur is en dat je beter alle babyspullen kunt kopen als je voor meer dan 1 kind wilt gaan. Maar kijk dan eerst nog eens goed naar onze prijzen. Een klein rekenvoorbeeld om de betaalbaarheid te illustreren.

Een nieuwe BabyBjorn wipstoel Cotton Bliss kost €199. Bij een gemiddeld gebruik van 5 maanden kost je het aan huur  €13,50 x 5 = €67,50. Dat is ~30% van het originele aankoopbedrag en je ben je dus zelfs met 3 kinderen nog goedkoper uit dan nieuw kopen.

 

Let op, jonge babies mogen niet te lang in een wipstoeltje zitten op een dag. Advies is om babies maximaal 1.5 uur per dag in babyproducten zoals een wipper, Stokke Newborn set of autostoeltje te zetten. Laat ze ook af en toe lekker ‘vrij spelen’ in de box of op een speelkleed.

0

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

De waardering van www.babyproductenleasen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 243 reviews.