fbpx

Is het wel veilig om een tweedehands maxi cosi te gebruiken?

Deze vraag krijgen we vaak. En om maar meteen antwoord te geven: Ja het is veilig om een tweedehands Maxi Cosi te gebruiken, mits het autostoeltje aan een aantal veiligheidsvoorwaarden voldoet. Bij BabyLoop voeren we altijd een aantal veiligheidschecks uit om er zeker van te zijn dat we alleen kwaliteitsproducten in ons aanbod hebben. Dit doen we bijvoorbeeld door te kijken of het piepschuim nog heel is en of hier geen scheurtjes, vervormingen of breuken in zitten. Ook letten we erop dat het autostoeltje niet te oud is; Maxi Cosi’s ouder dan 8 jaar zijn over het algemeen ‘versleten’ al zie je dat niet aan de buitenkant. Zo weet je zeker dat je kindje veilig vervoerd kan worden!

Is een tweedehands maxi cosi veilig? | Wat je zelf kunt doen!

Het enige wat jij hoeft te doen is de (tweedehands) Maxi Cosi correct gebruiken en installeren conform de bijgeleverde instructies en het is perfect veilig om deze te hergebruiken.

Wat je daarnaast nog kunt doen is een IsoFix base toevoegen aan je baby autostoeltje voor extra veiligheid. Zo wordt je de MaxiCosi CabrioFix opeens een 5 sterren stoeltje in plaats van 4 sterren stoeltje. Maar ook hierbij is het correct installeren van de IsoFix in combinatie met de Maxi Cosi het belangrijkste. Aan de achterkant van het autostoeltje zitten twee haken die je kunt vastklikken aan de bevestigingspunten in jouw auto. Let op, niet iedere auto is uitgerust met een Isofix bevestigingspunt op de achterbank. Doe de check of de Maxi Cosi (eventueel met IsoFix) in jouw auto past.

De Pebble Plus is van zichzelf al een 5 sterren stoeltje qua veiligheid en voldoet aan de i-Size wetgeving. Maar ook hiervoor kun je voor de zekerheid een IsoFix base toevoegen.

Mocht je nog niet overtuigd zijn of het veilig is om een tweedehands Maxi Cosi autostoeltje te gebruiken, neem gerust contact op!

Groeten,
Ilse

 

Let op, jonge babies mogen niet te lang in een Maxi Cosi zitten op een dag. Advies is om babies maximaal 1.5 uur per dag in babyproducten zoals een Maxi Cosi autostoeltje of Newborn set te zetten.

Maxi Cosi Cabriofix aanbieding
0

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

De waardering van www.babyproductenleasen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 123 reviews.