fbpx

Stokke Newborn set tot welke leeftijd?

Bij BabyLoop krijgen we vaak de vraag tot welke leeftijd je de Stokke Newborn set je kunt gebruiken. Waarschijnlijk omdat de Newborn set van Stokke een van de items is die niet mag ontbreken in een jong gezin. Het zitje is ideaal voor de nieuwsgierige baby die overal bij wil zijn. En zeg nou zelf, het is ook gewoon heel gezellig om met z’n allen aan tafel te zitten en samen te eten! Je kleintje zit heel comfortabel, stevig en iets rechtop in de stoel. Ik kreeg deze quote van een papa die het gemak en de gezelligheid van dit baby kuipje illustreert: “Met de Stokke Newborn heb je vanaf dag één plezier van je Tripp Trapp. In feite is zo’n Newborn Set een soort zitje dat je gemakkelijk vast klikt op de stoel, zodat ook de allerkleinsten aan tafel mee kunnen doen.”

Stokke Newborn set tot welke leeftijd

Stokke Newborn set tot welke leeftijd? | En wanneer gebruik je de set?

Volgens Stokke is de Newborn set direct geschikt vanaf de geboorte, alhoewel de meeste gezinnen dit kuipje pas 1 maand na de geboorte gaan gebruiken. En tot welke leeftijd kun je deze Stokke Newborn set nu eigenlijk echt gebruiken? En heb ik dit kuipje wel nodig? Het technische antwoord vanuit Stokke is dat de Newborn set kan worden gebruikt tot je baby 9 kilo is. Wat technisch gezien ook helemaal klopt. Maar wat we bij Babyloop zien is dat ouders het nestje gebruiken tot de jonge spruit zo’n 5-6 maanden oud is. Hierna wil je kind vaak meer bewegingsvrijheid hebben en liever rechtop zitten.

Ook krijgen we vaak de vraag of het echt nodig is om dit kuipje ook nog aan te schaffen naast alle andere babyspullen die je ondertussen waarschijnlijk hebt verzameld. Uit ervaring kan ik je vertellen dat een wipstoel op tafel zetten ook kan, maar dat dit toch een stuk veiliger is, aangezien het Newborn eitje vast zit op de Tripp Trapp stoel en je kind niet van tafel kan vallen. Ook zit je op ooghoogte zit in plaats van dat je kindje prinsheerlijk op de tafel neerkijkt 😊 Wat ook super handig is, is dat je je kleintje kunt meenemen naar de keuken als je gaat koken en mee kan kijken wat er allemaal gebeurd. Of natuurlijk gewoon om hapjes te geven.

Leasen als betaalbaar en duurzaam alternatief

Over het algemeen roept leasen de associatie op dat het super duur is en dat je beter alle babyspullen kunt kopen als je voor meer dan 1 kind wilt gaan. Maar kijk dan eerst nog eens goed naar onze prijzen. Een klein rekenvoorbeeld om de betaalbaarheid te illustreren.

Een nieuwe Stokke Newborn set kost algauw tussen de €89 – €99 afhankelijk van waar je deze koopt.  De Newborn set bij een gemiddeld gebruik van 4 maanden kost je als je een Nieuwe set bestelt €43,60. Dat is 48% van de goedkoopste nieuwprijs van €89,-. Het is dus ook met 2 kinderen goedkoper om te leasen dan om dit item nieuw te kopen. Als je echter voor Refurbished kiest kost het je slechts €31,60 voor 4 maanden. Dat is 35% van het originele aankoopbedrag en je ben je dus bijna met 3 kinderen nog goedkoper uit dan nieuw kopen.

 

Lekker ontspullen!

Je hebt geen extra opslagruimte nodig tot de set weer in gebruik wordt genomen. Daarnaast heb je het voordeel dat wanneer je voor Refurbished kiest je niet de hassle van Marktplaats; je wordt ontzorgt met de bezorgservice van BabyLoop in plaats van dat je de spullen zelf moet ophalen en je moet altijd maar afwachten of de spullen echt ‘zo goed als nieuw’ zijn of dat dit een zeer rekbaar begrip is 😊.

 

Groeten,

Ilse

Let op, jonge babies mogen niet te lang in het Newborn kuipje zitten op een dag. Advies is om maximaal 1.5 uur per dag in babyproducten zoals de Newborn set of Maxi Cosi autostoeltje te zetten.

tot welke leeftijd newborn set gebruiken
0

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

De waardering van www.babyproductenleasen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 101 reviews.