fbpx

Stokke Tripp Trapp Newborn set: Oud vs Nieuw model

Voor degene die ‘m niet kennen, de Stokke Tripp Trapp Newborn Set is een comfortabel nestje dat je met één handeling kunt bevestigen op de Tripp Trapp kinderstoel. Met dit comfortabele zitje, kan je kleintje gezellig bij jullie aan tafel zitten.

De meest gestelde vragen over de Stokke Newborn set voor de Tripp Trapp kinderstoel zijn: Wat is het verschil tussen het oude en het nieuwe model? En past het oude model van de Newborn set op mijn nieuwe Tripp Trapp stoel of juist andersom, past het nieuwe model op mijn oude stoel? In deze blog geven we je antwoord op jouw vragen.

Wat is het verschil tussen oud model vs nieuw model Newborn set?

Er is één heel belangrijk verschil tussen het oude en het nieuwe model en dat is dat je het nieuwe model kunt verstellen. Het oude model heeft enkel een zitstand, terwijl het nieuwe model 2 standen heeft; een zitstand en een ligstand. De ligstand gebruik je in de eerste periode van je kleintje, ongeveer van 0-2 maanden. Daarna ga je over naar de zitstand. Het nieuwste model kun je dus al direct vanaf geboorte gebruiken. Het oude model kun je dus eigenlijk pas gaan gebruiken wanneer je kleintje zo’n 1,5-2 maanden oud is. Bovendien is het verstellen van het nieuwe model in de 2 verschillende standen heel gemakkelijk via een hendeltje aan de onderkant van de Newborn set.

Een ander verschil is de kleur van de hoezen. Het oude model is uitgevoerd in de kleur beige, terwijl de nieuwe modellen zijn uitgebracht in 3 verschillende kleuren. Confetti Jade, Coral Confetti en Grey. Stokke heeft besloten om enkel nog Grey te produceren. Bij BabyLoop hebben we af en toe Confetti Jade als Refurbished beschikbaar.

tripp trapp newborn set oud vs nieuw model

Passen alle Newborn sets, oud en nieuw model, op alle Tripp Trapp stoelen?

Het is natuurlijk van belang om te weten welke Newborn set op welke Tripp Trapp past. Een vraag die we vaak krijgen is past het oude model op mijn nieuwe stoel? Of juist andersom, past het nieuwe model op mijn oude stoel? Het antwoord is, ja alle newborn sets, dus zowel het oude alsook het nieuwe model, passen op oude en nieuwe Tripp Trapp stoelen, mits je een stoel hebt die is geproduceerd na 2003. Je kunt gemakkelijk zelf controleren of je een stoel hebt die na mei 2003 is geproduceerd, door het serienummer onderop de stoel te bekijken. Alle serienummers die beginnen met een 3 of hoger zijn geschikt voor de Newborn set.

Als je wilt weten tot wanneer je de Newborn set gebruikt en wat een goed moment is om over te stappen naar de Baby set van Stokke, kijk dan eens bij deze blog.

0

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

De waardering van www.babyproductenleasen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 152 reviews.