fbpx

Stokke Tripp Trapp Newborn set: Oud vs Nieuw model

Voor degene die ‘m niet kennen, de Stokke Tripp Trapp Newborn Set is een super comfortabel zitje dat je met één handeling kunt bevestigen op de Tripp Trapp kinderstoel. Dit zitje is dan ook het meest gehuurde product bij BabyLoop, omdat je de set relatief kort gebruikt (gemiddeld 4 maanden), je met huren zo’n 70% bespaart ten opzichte van kopen, en het zo gezellig is om met z’n allen aan tafel te zitten!

De meest gestelde vragen over de Stokke Newborn set voor de Tripp Trapp kinderstoel aan ons zijn: Wat is het verschil tussen het oude en het nieuwe model? En past het oude model van de Newborn set op mijn nieuwe Tripp Trapp stoel of juist andersom, past het nieuwe model op mijn oude stoel? In deze blog geven we je antwoord op jouw vragen.

newborn set huren
newborn set oud vs nieuw model

Het verschil tussen oud vs nieuw model Newborn set

Er is één heel belangrijk verschil tussen het oude en het nieuwe model van de Stokke Newborn set en dat is dat je het nieuwe model kunt verstellen. Het oude model heeft enkel een zitstand, terwijl het nieuwe model 2 standen heeft; een zitstand en een ligstand. Deze ligstand gebruik je voornamelijk gedurende de eerste 0-2 maanden. Daarna kun je over naar de zitstand, omdat het niet goed is voor een klein babytje om zo vroeg al ‘te zitten’. Het nieuwste model kun je dus al direct vanaf geboorte gebruiken. Bovendien is het verstellen van het nieuwe model in de 2 verschillende standen heel gemakkelijk via een hendeltje aan de onderkant van de Newborn set. Je kunt het nieuwe model dus herkennen aan het hendeltje. Het oude model kun je eigenlijk pas gaan gebruiken wanneer je kleintje zo’n 1,5-2 maanden oud is.

Een ander verschil waaraan je het oude en nieuwe model kunt herkennen is de kleur van de hoezen. Het oude model is uitgevoerd in de kleur beige, terwijl de nieuwe modellen zijn uitgebracht in 3 verschillende kleuren. Confetti Jade, Coral Confetti en Grey. Stokke heeft besloten om enkel nog Grey te produceren. Bij BabyLoop hebben we af en toe Confetti Jade als Refurbished beschikbaar.

Passen alle Newborn sets, oud en nieuw model, op alle Tripp Trapp stoelen?

Het is natuurlijk van belang om te weten welke Newborn set op welke Tripp Trapp past. Een vraag die we vaak krijgen is: ‘past het oude model op mijn nieuwe stoel?’ Of juist andersom, ‘past het nieuwe model op mijn oude stoel?’ Het antwoord is, ja alle newborn sets, dus zowel het oude alsook het nieuwe model, passen op oude en nieuwe Tripp Trapp stoelen, mits je een stoel hebt die is geproduceerd na 2003. Je kunt gemakkelijk zelf controleren of je een stoel hebt die na mei 2003 is geproduceerd, door het serienummer onderop de stoel te bekijken. Alle serienummers die beginnen met een 3 of hoger zijn geschikt voor de Newborn set. Zie je het serienummer niet staan? Check dan deze blog voor meer informatie hoe je kunt zien welk model Tripp Trapp je hebt en welke accessoires hierop passen.

Klik hier als je wilt weten tot wanneer je de Newborn set gebruikt en wat een goed moment is om over te stappen naar de Baby set van Stokke.

Benieuwd welke producten zich nog meer lenen om tweedehands aan te schaffen of te huren? Check it out!

0

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

De waardering van www.babyproductenleasen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 277 reviews.